Om kurset

Varighet: 16 uker

Det er undervisning mandag - fredag
fra 08.00 - 16.00

Finansiering:

Egenandelen på kurset er for tiden
kr 42.500,-.NYD er godkjent av
Statens Lånekasse for Utdanning.

Opptakskrav:

  • Fylte 18 år ved kursstart
  • Fullført 9-årig grunnskole eller tilsvarende
  • God helse (godkjent legesjekk utført av dykkerlege)
  • Svømme 400 meter
  • Kunne holde pusten 45 sekunder under vann

Bli yrkesdykker

For å bli yrkesdykker må du ha gjennomført et grunnleggende arbeidsdykkerkurs. Vi har stort fokus på sikkerhet i våre kurs. Elever som utdanner seg til yrkesdykkere hos oss, vil være i stand til å jobbe under vann på en forsvarlig måte - både for seg selv og sine meddykkere.

Kurset gir tillatelse til å dykke ned til 50 meter med overflateforsynt utstyr, eller til 39 meter med selvforsynt utstyr.

Overflateforsynt utstyr betyr at du får luft fra en kompressor på overflaten. Selvforsynt utstyr, også kalt SCUBA, betyr at du har dykkerflaske på ryggen med ditt forråd av pustegass.

Yrkesdykkerkurset består av i en teoretisk del og en praktisk del. Den første og teoretiske delen av kurset har som formål å sette elevene inn i dykkemedisin, dykkefysikk, dekompresjonstabeller, sjømannskap, undervannsarbeid og farer ved dykking.

Den andre og praktiske delen av yrkesdykkerkurset består av dykking. Elevene tilbringer mange timer under vann, og lærer å bruke ulike typer verktøy.

Krav
Det stilles ikke krav til at man må ha dykket før man begynner på kurset. Men det er jo en fordel å vite at man liker seg under vann når man skal utdanne seg som dykker.

Utstyr
Skolen holder stort sett alt av utstyr som trengs til kurset. Det du må holde selv er ABC-utstyr (svømmeføtter, dykkermaske og snorkel) samt en varmevams til å ha under tørrdrakten.

Kontaktinformasjon

Norsk Yrkesdykkerskole as
Fagerstrandbakken 72
Fagerstrand Brygge
1454 Fagerstrand

Org. nr 952 564 730


Tel: (+47) 66 96 58 00
Faktura: faktura@nyd.no
E-post: info@nyd.no

Utviklet av Imaker as