Tidligere elever

Rune Kvalvik

Arbeidsgiver: Subsea 7
Uteksaminert: 2004 og 2007


Rune Kvalvik er 32 år, og bor i Kristiansund og har maritim yrkesbakgrunn. Rune gikk klasse 1. kurs på NYD våren 2004, og startet å arbeide i IMC-Diving AS etter kurset. Siden har han arbeidet i RUE, Otech Marine Services og Acergy Norge.

Rune tok sitt klasse 2 kurs i 2007, og har siden arbeidet offshore. Han er i dag fast ansatt hos Subsea 7, hvor han arbeider som metningsdykker på dykkerfartøyet Seven Falcon, et av verdens mest avanserte dykkerfartøy.

"Utdanningen på NYD ser jeg tilbake på som en intensiv, men veldig innholdsrik. Kursenes innhold foreberedte meg godt på hva jeg møtte i industrien. Skolen oppdaterer jevnlig utstyr og fagpersonell til dagens standard både offshore og inshore. Jeg vil anbefale NYD for de som vurderer å ha dykking som yrke"


Kjetil Nygaard

Arbeidsgiver: NYD
Uteksaminert: 2003


Kjetil Nygaard er 40 år og kommer fra Holmestrand i Vestfold. Etter å ha jobbet som handverker i mange år tok han yrkesdykkerkurs på NYD høsten 2003.

Etter å ha jobbet flere år som freelance dykker startet han i 2008 i Skanska Norge hvor han har jobbet på flere store prosjekter som blant annet byggingen av Operatunellen i Oslo og bygg av broer og kaier.

Etter noen år ute i bransjen kom Kjetil i 2013 tilbake til NYD hvor han i dag arbeider som instruktør for fremtidens yrkesdykkere. Her underviser han blant annet i Transfer Under Pressure (TUP) mellom dykkerklokke og trykkammer.

"Etter å ha jobbet flere år ute i bransjen var det morsomt å komme tilbake til NYD å se hvor mye skolen har utviklet seg. Både utstyr og anlegg er moderne og av høy kvalitet, og det er morsomt å være en del av en organisasjon som hele tiden er opptatt av utvikling og forbedring."

Jarl Olav Sandøy

Arbeidsgiver: Redningselskapet
Uteksaminert: 2009


Jarl Olav Sandøy er 43 år og bor i Molde. Han har tidligere jobbet på ferger og hurtigbåter tidligere og er nå ansatt i Redningselskapet.

I 2009 gikk han klasse S kurs, lett arbeidsdykker hos NYD, og på oppfordring fra arbeidsgiver gikk han videre på klasse 1.

Båten han nå jobber på er er stasjonert på Hitra, og arbeidet går mest på oppdrag fra oppdrettsnæringen og skip som enten har tau i propellen eller har hatt en grunnberøring hvor de enten sjekker eller tetter skroget.

På alle oppdrag har de mulighet til å filme for å kunne gi "kunden" tilbud om å se hva som blir gjort under havoverflaten.

"Jeg hadde et fantastisk semester hos NYD med mange interessante dykk. Vi fikk prøvd forskjellig utstyr, og det var god teoriundervisning. Det var et veldig godt miljø på skolen både med lærere/instruktører og elever. Vi følte oss godt tatt vare på de månedene vi var der, og jeg sitter igjen med mange gode minner. Jeg kan anbefale skolen for de som tenker på å utdanne seg til arbeidsdykkere.

Johan Aronsson

Arbeidsgiver: SubSea 7
Uteksaminert: 2010 og 2013


Johan Aronsson er 30 år. Han bor i Haugesund, men vokste opp i Sollefteå i Sverige. Han hadde bakgrunn som bygningsarbeider før han gikk klasse 1 kurs på NYD vinteren 2009-2010. Etter kurset startet han å jobbe for Stava Dykk og har siden arbeidet som freelance yrkesdykker for RUE, Fugro, Otech Marine services, Techno Dive, Amundsen Diving, Proff Dykk mm.

Johan tok sitt klasse 2 kurs i 2013 på NYD, og har siden arbeidet offshore. Han er i dag engasjert hos SubSea 7 som metnings- og luftdykker, og har vært i metning på DSV Seven Falcon. Han har også fått noen turer på DSV Seven Atlantic som luftdykker offshore på engelsk sektor, noe han synes er morsomt og interessant. Selv om det er hard konkurranse om jobbene på dykkefartøyene håper han på mer jobb för SubSea 7 i framtiden.

"Ledelsen og instruktørene på NYD har et stort engasjement og positiv innstilling til skolen og bransjen. At de hele tiden oppdaterer studiemateriell og dykkerutstyr gjør at skolen fremstår veldig profesjonelt."

Kontaktinformasjon

Norsk Yrkesdykkerskole as
Fagerstrandbakken 72
Fagerstrand Brygge
1454 Fagerstrand

Org. nr 952 564 730


Tel: (+47) 66 96 58 00
Faktura: faktura@nyd.no
E-post: info@nyd.no

Utviklet av Imaker as